Fenomen: killar på fest som berättar om sin "tripp på E4:an"

Idag ska jag prata om knurk. 
 
Ett fenomen som jag har fått uppleva upprepade gånger de senaste åren på olika fester, utekvällar, barer etc. är killar som prompt ska berätta för mig(alltså för mig personligen, inte i ett gruppsammanhang) om deras (oftast) första upplevelse av ecstasy. Oftast är det så att eftersom att jag inte känner mig som fisken i vattnet på grupptillställningar så tyr jag mig till utkanten, jag har med andra ord inga problem med att sitta lite för mig själv, men då är det ofta en välmenande kille som kommer och sätter sig bredvid mig och frågar hur det är och sedan leds konversationen av oklar anledning in på deras berättesle om första gången de tog ecstasy. Det är inte så att jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att lyssna på, tvärt om kan det vara lite underhållande ibland, men det är mest det att jag tycker att det är lite lustigt att det har hänt så många gånger och att det nästan alltid ter sig på samma sätt. 
 
Här är de kännetecken jag har identifierat:
1. Det är alltid ecstasy det pratas om. Ingen annan drog. (vilket är synd för jag hade uppskattat lite variation)
2. Det är alltid en kille.
3. Det är alltid första gången jag träffar ovan nämnda kille.
4. Det är alltid en positiv upplevelse av e. (Återigen lite synd, jag hade nämligen nästan hellre fått höra om en dålig upplevelse, även om jag såklart är glad över att personen i fråga mår bra)
5. Konversationen innefattar nästan alltid en fras i stil med "Du borde verkligen prova, jag tror du skulle gilla det".
 
Det väcker en del frågor inom mig.
Varför berättar dessa killar om detta för mig? För att imponera? För att fylla ut konversationen? Eller är det för att jag kanske ser ut att ha en väldigt drogliberal uppsyn?
Är det bara jag som har upplevt detta? Dras killar som vill berätta om deras första e-upplevelse till mig? Eller är det ett utbrett fenomen? Finns det någon som delar mina upplevelser?
 
Jag kan såklart själv inte svara på ovan ställda frågor, och jag tvivlar också på att detta blogginlägg kommer leda till några svar. Jag får helt enkelt invänta och se.