dovas/chovas/kloster???

*Introlåt: "Jag säger: en stor stark är vad min kropp behöver. En stor stark, jag är ett skepp i nöd. En stor stark, om det så ska bli min bleka död" En stor stark - Kjell Höglund*
 
Kan man ens kalla sig stockholmare om man aldrig har haft diskussionen om vad som är dovas, chovas respektive kloster?
 
Okej, det kan till synes verka ganska enkelt. På hornsgatan 84 ligger en bar med namnet Kloster och på hornsgatan 90 ligger en bar med en dovas-skylt. Diskussionen handlar dock egentligen inte om vad pubarna faktiskt heter utan vad de i praktiken och i folkmun kallas. Jag vill nämligen bestämt hävda att Kloster kallas Dovas och Dovas kallas Chovas (eventuellt sjåvas, är osäker på stavningen...). Det borde vara rätt logiskt med tanke på att Dovas på Hornsgatan 84 öppnade innen Dovas på Hornsgatan 90, men jag hör ibland folk kalla Kloster för Chovas och det bidrar till förvirringen. 
 
2011 öppnades Dovas på Hornsgatan 84 och 2014 öppnade Dovas på Hornsgatan 90, som jag förstår det ägdes de av olika ägare.¹ Så vitt jag(som alltså inte blev myndig förrän i oktober 2017) vet är det under den här perioden som namnet Chovas (återigen, kan vara sjåvas eller sjovas, jag vet inte) börjar användas för Dovas på Hornsgatan 90. 2016 byter Hornsgatan 84 namn till Kloster men folk fortsätter kalla baren för Dovas av vana. Dessutom lever namnet Chovas kvar för Hornsgatan 90 trots att det bara finns en Dovas kvar på gatan. 
 
Egentligen bryr jag mig inte så mycket om den här frågan, även om det kanske ser så ut med tanke på att jag ägnar ett helt blogginlägg åt det. Jag är väl egentligen mest bara trött på diskussionen. 
 
En gränges på Dovas, dock inte dovas på hornsgatan
 
¹ https://alltomstockholm.se/restaurangbar/krog/snart-dovas-stan/