Astmakatten Hugo

Jag har en ny favoritlåt. Astmakatten Hugo - En sann berättelse av 50 Hertz. Otroligt känslosam och gripande. Men man får en del följdfrågor av att lyssna på texten, så därför tänke jag nu gå igenom mina egna teorier gällande vad låten egentligen handlar om. 
Pim pim pim pim
Pom pom pom pom
Astma-Hugo hostar på golvet
Mamma, pappa! Hugo är ledsen
Ingen kompis vet hur det känns
 
Pim pim pim pim
Pom pom pom pom 
Theo har flyttat, Theo är borta
Hugo väntar, Hugo längtar
Astman krånglar långt ner i halsen
 
Pim pim pim pim
Pom pom pom pom
Theo fick torsk, Hugo fick sjukmat
Doktorn säger inga piller
Ingen inhalator och halsen kliar
 
Pim pim pim pim
Pom pom pom pom
Theo finns i hjärtat och våren har kommit
Hugo är lycklig fast halsen är dum
Hugokillen, katten lilla 
Kompis-Hugo, hjärtebarn
 
 
De karaktärer som finns att hitta i låten är Hugo, Theo, mamma, pappa och berättaren. Att döma av det något barnsliga ordvalet och faktumet att berättaren ropar på mamma och pappa så kan man anta att berättaren är ett barn. Jag tror att det är ett barn som har föräldrar vars katt har fått kattungar. Bland annat Theo och Hugo. Mamma och pappa har planer på att sälja kattungarna, för de vill tjäna rejält med kosing. Problemet är bara att den ena kattungen, Hugo, har astma. Ingen vill väl ha en katt med astma? FEL. Det vill ju berättaren!!!!!!! 
 
Hur som helst. Mamma och pappa säljer Theo och han flyttar bort. Hemma finns Hugo kvar, ensam med sin krångliga astma. Till slut bestämmer sig mamma och pappa för att ta med Hugo till doktorn. Hugo får ligga inne hos doktorn och äta trist sjukmat medan Theo serveras läcker torsk (säkert på typ silverfat!!) hos sin nya familj. Men, så säger doktorn någonting konstigt. Inga piller och ingen inhalator, trots att halsen kliar. Aha, nu trillar poletten ner. Mamma och pappa tog INTE med Hugo till doktorn för att han skulle få må bättre utan för att AVLIVA honom. Detta bekräftas sedan i nästa vers. Hugo är lycklig fast halsen är dum. Hur skulle Hugo kunna vara lycklig om halsen fortfarande krånglar?? Och helt utan Theo, hans bästa vän??? Det går bara ihop ifall att Hugo hamnat i katthimmelen. 
 
Hugokillen, katten lilla 
Kompis-Hugo, hjärtebarn
<3