Fergies kritik till incel-rörelsen

Det är inte många som vet det, men en av de första att problematisera den grupp av män som kallar sig "Incels" var ingen mindre än Fergie. 
 
Incels är vad en del hetrosexuella män kallar sig då de känner att de ofrivilligt lever i celibat(involuntary celibacy). Att leva i celibat är inte nödvändigtvis  synonymt med något dåligt men det som kännetecknar gruppen av incel-män är att de även hyser misogyna värderingar, inte sällan i kombination med självömkan, racism och narcissism. Incels blev globalt kända efter de terrordåd som utförts av män motiverade av missnöje över att vara just incels. Gruppen gör en stark distinktion mellan de själva, incels(som inte får ligga), och de andra, normies( som får ligga). Killarna som får ligga kallas Chad och tjejerna för Stacy. Och det är här Fergie kommer in i bilden.
 
Det var i dunderhitlåten Fergalicious som The Black Eyed Peas sångerskan smög in sin subtila problematisering av incel-kulturen.
 
Fergalicious definition make them boys go crazy
They always claim they know me
Comin' to me, callin' me Stacy (Hey, Stacy)
 
Fergie är trött på att bli kallad Stacy. Somliga kanske skulle dra slutsatsen att hon valde namnet Stacy just eftersom att det är hennes riktiga namn sedan födseln. Men om man tänker ett varv extra så inser man rätt fort att det vore rätt orimligt att inte vilja bli kallad vid sitt riktiga namn, därför anser jag att den enda logiska slutsatsen är att hon här, helt före sin tid, uttryckte sin frustration  över incels. 
 
Fergalicious (so delicious)
But I ain't promiscuous
And if you was suspicious
All that shit is fictitious
 
Incels har en tendens att å ena sidan kalla kvinnor för slampor och å andra sidan samtidigt klaga över att de inte får ligga med dessa kvinnor. Fergie är trött på det. Hon är inte promiskuös, och om någon skulle påstå det är det bara fiktion. Helt frånkopplat från verkligheten. 
 
If you really want me
Honey, get some patience
Maybe then you'll get a taste
 
Slutligen kommer Fergie med ett råd till incel-killarna. Ha lite tålamod. Den som väntar på något gått väntar aldrig för länge osv. Ingen brud vill ligga med en kille som mördar andra tjejer för att han inte får knulla. Det är rätt osexigt tbh.